A környezetvédelmi előadását követően az elnök úr a diákok kérdéseire is készséggel válaszolt

A volt köztársasági elnök a klímaváltozásról, a természetvédelemről és az újrahasznosítás fontosságáról tartott előadást egy általános iskolában.

Áder János a víz, levegő és föld lételemeineka fontosságáról beszélt a diákoknak, és még egy 13+1-es klímatotóval is készült a tanórára – írja a Sonline.hu.

Felidézte, hogy az elmúlt kétszázévben változott a víz körforgásnak sebessége.
 

A felgyorsult körforgásnak az eredménye, hogy kialakultak szélsőséges időjárási körülmények. Ezért vannak tájfunok és szupercellák is

 – magyarázta a folyamatot a volt köztársasági elnök.


A gyerekek azt is megtudhatták az előadáson, hogy mennyi a felszíni, folyékony, könnyen hozzáférhető édesvíz aránya a földön.

Áder János kiemelte, hogy a fákat is óvni kell, mert a Földön évente egy Olaszország nagyságú területű erdőt vágnak ki.

A volt köztársasági elnök hozzátette, hogy érdemes gyűjteni a műanyag palackokat, nemcsak azért, hogy óvjuk a környezetet, hanem azért is, mert jövőre betétdíjasok lesznek.  


A rendezvény meghívott vendége volt Witzmann Mihály Somogy 4-es választókörzetének országgyűlési képviselője is, aki az esemény apropóján a következőket nyilatkozta: 

Országgyűlési képviselőként és édesapaként is fontos számomra, hogy a természet szeretetére és környezetünk védelmére neveljük gyermekeinket.

Óvjuk meg bolygónkat, hogy élhető életet biztosíthassunk önmagunk és utódaink számára egyaránt!